Taking the “rather difficult” Harry Potter quiz + tag along!

First of, I have been absent for some time, home schooling has been super overwhelming, and so here I am still in the middle of Chain of Gold and with no spare time, but this cute quiz you can tag along!

As a huge Harry Potter fan, I decided to try out the Just a rather difficult Harry Potter quiz. Here are the questions and answers, so feel free to tag along here and do the quiz yourself and let’s look at my results later!

#1 What was the name of the Pygmy Puff Ginny bought from Weasley’ Wizard Wheezes?

Correct answer: Arnold. I did remember that!

Score: 1/15

#2 In the Order of the Phoenix, what three things are scattered on the floor of the Knight Bus when Harry, Ron and Hermione are heading back to Hogwarts?

Correct answer: Frogspawn, cockroaches and custard creams.

There was no way on earth I remembered that – so wrong!

Score: 1/15

#3 What are the names of Severus Snape’s parents?

Correct answer: Tobias Snape and Eileen Prince.

Again, I got it wrong. I said Theodore!

Score: 1/15 (still!)

#4 What was the codename that Fred was mistakenly called on Potterwatch?

Correct answer: Rodent. Yes – I got that one right!

Score: 2/15

#5 How many exception are there to Games Elemental Law?

Correct answer: Five. I didn’t even remember that this Law existed – wrong.

Score: 2/15

#6 What colour eyes does Winky the house-elf have?

Correct answer: Dark brown.

For some reason I took Hazel, but thought of brown…

Score: 2/15

#7 What do Blast-Ended Skrewts look like to Harry?

Correct answer: Deformed, shell-less lobsters. I took overcooked…

Score: 2/15 – this is frustrating…

#8 What was Hermione originally going to call S.P.E.W?

Correct answer: Stop the Outrageous Abuse of Our Fellow Magical Creatures and Campaign for a Change in Their Legal Status

How could anyone forget that – one answer right!

Score: 3/15

#9 What is the name of the Bulgarian Minister for Magic?

Correct answer: Oblansk. I just guessed…

Score: 3/15 – a bit embarrassing to be honest.

#10 What type of hat was Elphias Doge wearing at Bill and Fleur’s wedding?

Correct answer: A moth-eaten fez. Why did I go for the tatty top hat?

Score: 3/15

#11 Who gave Ambrosius Flume, the manager of Honeydukers Sweetshop, his first job?

Correct answer: Ciceron Harkiss – clear miss by me!

Score: 3/15

#12 Who is the author of Unfogging the future?

Correct answer: Cassandra Vablatsky – I didn’t recognize one name on that list.

Score: 3/15

#13 In the book, what color were the dress roves that Padma Patil wore to the Yule Ball?

Correct answer: Turquoise – yes, I did remember that!

Score: 4/15

#14 What does Romilda Vane ask Ginny about Harry in Half Blood Prince?

Correct answer: Whether he has a Hippogriff tattoo – how on earth?

Score: 4/15

#15 Who is the editor of the Daily Prophet?

Correct answer: Barnabus Cuffe – I got the last answer right at least!

Total Score: 5/15 – miserable.

Thank you very much for the kind words, Pottermore. I don’t think I need a reminder. Not a huge fan after all, huh? Well, I must admit I’m disappointed haha. I thought I’d do just slightly better…

How many did you get right? Happy reading!

Author: Blogger Books

I'm a huge fan of Draco Malfoy, I love scones and tea time, I don't like horror movies and obviously I'm a huge book nerd.

6 thoughts on “Taking the “rather difficult” Harry Potter quiz + tag along!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s